Klumme / MTB KIDZ

MTB KIDZ 2013

Lørdag den 15. juni blev der for 4. gang afholdt MTB KIDZ i Anlægget ved Vestervej. Hele ideen bag MTB KIDZ er at det skal være et cykelstævne for de helt små børn, der lige har lært at cykle og så op til 12 år (de yngste børn var bare 4 1/2 år). Børn der ikke cykler i klub til daglig har her muligheden for at snuse lidt til cykelsporten på en sjov legende måde blandet med lidt alvor. Et arrangement hvor der er medaljer og diplomer til alle og flotte pokaler til de bedste. Der bliver dystet i enkeltstart for de små og fællesstart for de lidt større børn. Afsluttende med ”hvem kan lave det længste bremsespor”. Forældre og bedsteforældre ser på og det bliver en hyggelig familie ”skovtur” på 3 timer, hvor der kan købes pølser, kage, sodavand og så er der gratis vand, frugt og kaffe. KIDZ LIGA er noget helt andet end GCC´s MTB KIDZ – mange forveksler de to ting.

Årets MTB KIDZ blev begunstiget af rigtig flot solskinsvejr. Da de første af de 59 tilmeldte børn mødte op var der blevet arbejdet koncentreret for at få det hele op at stå. Være sagt med det samme – det blev en super god dag. Ole og Mogens havde stået for det meste af forarbejdet ugerne op til stævnet og under stævnet fik de hjælp af mange gode hjælpere. Der skal lyde en stor tak til alle hjælpere. Alle ydede en god og effektiv indsats. Tidtagning og udregning af placeringer var meget effektiv i år ligeså var overrækning af medaljer, diplomer og pokaler. Der var ikke nogen tomgang her. Formanden var dagens speaker og det klarede han flot. Ole var godt øm og tør i halsen, efter at han havde talt i megafon i 2 ½ time – godt talt Ole.

Sådan et stævne er super god reklame for GCC – for klubben bliver gjort synlig for børn og forældre, der ikke kender noget til klubben. At dømme efter de mange roser fra forældre ved stævnet og efterfølgende telefonopkald, beskeder på e – mails og facebook - ja, så var der meget stor tilfredshed med arrangementet. Her lidt kommentarer: ”Fantastisk flot arrangement – super godt – en herlig dag - min dreng var bare så glad og stolt – vi kommer helt sikkert næste gang”.

 
En far fortalte at han havde fået en ”røffel” af datteren:” Det er din skyld at jeg ikke fik en pokal, du kunne bare havde købt den cykel, der var gear på”. En pige var så glad for pokalen, at den skulle stå på et bord ved siden af sengen, lyset måtte ikke blive slukket, for hun ville se på den indtil hun faldt i søvn. En dreng havde hængt medalje og diplom op på hoveddøren, så farmor straks kunne se hvor dygtig han var til at cykle, da hun kom til eftermiddagskaffe. Så var der Mads, der fik en pokal for sin 3. plads og fik et godt råd hvisket i øret af vennen Bertram der blev nr 4:" Den der pokal er godt til at have weekend snolder i". Det råd tog Mads til sig og hyggede om aftenen med pokalen fyldt med snolder.
 
Som voksen er det skønt at se den store sejr det er for børnene at lære at cykle. Der er god grund til at få børnene op på cyklen i en tidlig alder. Allerede fra 3 års alderen har de fleste børn stor fornøjelse af at begynde at træne. Cykling udvikler mange af barnets grundlæggende færdigheder - så som motorikken, opmærksomheden, sanseapparatet og retningsfornemmelsen – de kommer ud i naturen og oplever den med alle sanser. Når de så kan cykle og man skal motivere dem til at komme ud på cyklen – ja, så må man sørge for at det ikke bliver en sur pligt … for en ting er sikkert - børn skal have det sjovt når de cykler, det skal være en leg, ellers gider de ikke. De skal også roses for det mindste fremskridt de gør på cyklen. Flere studier viser at børn der cykler er mere motiverede for indlæring og så sover de så godt om natten.
 
Grenaa Cykle Club har formået at få en børne/ungeafdeling op at står, som ganske få andre klubber i landet. I GCC cykler børn gerne motion – cykelmotion var engang kun noget modne mænd/kvinder dyrkede – sådan er det ikke længere og slet ikke i Grenaa Cykle Club.
 
Jeg har som pædagogmedhjælper været medarrangør på MTB KIDZ. De små børn føler sig mere trykke, når der er en voksen de kender. .......Billeder fra stævner her
Mogens From Hansen  | m.from@mail.tele.dk