Klumme / Jeg anbefaler
 
Lidt tips til dig, der ikke vil gå ned på udstyr.
Mogens
Det giver køreglæde og tryghed med det rette udstyr
Mogens
 
  
 
 
Her finder du ting og sager til og vedrørende cykling, jeg personligt har haft glæde af.Siden vil jævligt blive opdateret. Den er oprettet den 18.04.11 - nyeste køb øverst. Jeg anbefaler følgende gode køb       
                               
 
                      Ventoux USB Power Alu forlygte 900 lumen
 
Købt til at bruge på min MTB. Kanon god lygte til de helt mørke stier. Fem forskellige lysindstillinger og med op til 900 lumens effekt. Oplades via USB stik. Med laveste effekt lyser den i 12 timer - ved højeste effekt 2 1/2 time. Oplade tid for det indbyggede Li-Polymer batteri 2 - 3 timer. Jeg er helt klar mest til indbygget batteri - så man ikke skal have et eksternt batteri på cyklen.
                           
Nem at montere og sidder helt fast, så den kan holde til alle rysteturerne. Pris 449 kr.
 
 
                                       Ventoux Square USB baglygte, 30 lumens
 
Købt til brug på min MTB. Kompakt baglygte i lækker alu-finish med super skarpt LED lys. Hele 6 forskellige lys-indstillinger. Lygten har indbygget genopladeligt LI-Polymer batteri (350 mAh) - oplades med USB stik. (1 1/2 til 2 timer).  Alt efter lys indstilling lyser den 4 - 8 timer. Lyset kan ses fra siden. Sidder godt fast på sadelpinden. Pris 129 kr.
 
                                     
 
 
              Ventoux Lobster 3-finger vinterhandske  
 
Jeg har i mange år om vinteren cyklet med Lobster 3-finger handske fra Shimano - efter ca. 12 år er de nu slidt og jeg kører nu med Ventoux handsker - en fantastk vinterhanske som jeg stæk anbefaler til vinterbrug.
 
 
De holder på varmen selv på de koldeste vinterdage.
Handsken overdel er konstrueret i microfiber soft-shell, som beskytter effektivt mod vind og vand. Håndfladen er er forsynet med blødt og slidstærkt gedeskin, der giver en god styrfornemmelse kompineret med anti -glid gummiprint, et sikkert greb. Den høje manchet lukkes med velcro og slutter tæt, så hverken kulde eller nedbør kommer ned i handsken.
 
3-finger systemet tillader at gear samt bremser nemt kan betjenes, samtidig med at varmen kan cirkulere omkring fingrene. Refleksprint for synlighed.
                               
 
                                                     
 
 
 
Sigma Lighster forlygte
 
Da min pava lygte efter mange år gik itu ved monterngsbeslaget - ja, så måtte jeg købe en ny.
 
Valget blev Sigma Lighster, der oplades via USB stik. Jeg må sige at tyske Sigma er er mit farvorit mærke når det gælder lygter og computere - det er kvalitet for alle pengene - fremragende teknologi.
 
Lygten er købt hos cykelpartner for kun 259 kr. - her har jeg fået en billig cykellygte af høj kvalitet.
 
Kraftfuld lygte det lyser 32 LUX - måler kun 9 X 5 cm. og vejer 90 gram. Utroligt at så lille en lygte kan lyse så godt. Ligesom min tidligere Pava lygte er der ingen ekstern batteri - det hele er i lygten. Lygten har to lysstyrker - lyser 3 timer ved højeste styrke og 7 timer ved laveste styrke. Det tager ca. 3 1/2 time at oplade den.
 
Ligesom Pava lygten lyser den godt op på selv de mørkeste veje uden for byen med god lysspredning.
 
Der er virkelig sket en stor udvikling med cykellygter siden jeg for 27 år siden cyklede Sjælland Rundt i mørke - Vättern Rundan etc. - dengang kørte man med store klodsede lygter med almindelige batterier, der  kun lyste i et par timer og som ikke var helt vandtætte.
 
Lighster er nem at på og afmontere uden brug af værktøj En lygte jeg vil anbefale.
 
 
 Sigma Pava led forlygte
 
Hvis man - som jeg - vil have en god lygte uden eksternt batteri med dertil hørende ledning - ja så er Sigma Pava sagen. Den fås med oplader og med genopladelige batterier. Batterierne skal ikke ud af lygten ved opladning. Lysstyrken er op til 25 lux, hvilket er nok til at lyse mørke veje op. Man kan skifte mellem standard  og Power belysning.
 
Standard belysning er ok - men er der meget mørk og vil man se hullerne i vejen er Power belysning ar foretrække. Jeg har cyklet i godt 3 timer og der kunne batteierne sagtens følge med. Den er lidt svær at afmontere efter cykelturen, men med lidt øvelse går det. Batteri indikater viser hvor meget batteristyrke der er tilbage.
 
En god lygte til en rimelig pris.
 
 
 Egenskaber.
 
  • Lysstyrke: 25 LUX i en homogen bred lyskegle
  • Lysets rækkevidde er ca. 40 meter
  • Vandtæt

  • Elegant gummibelagt overflade

  • Vælg mellem 2 lysstyrker

  • Click montering uden brug af værktøj (diameter 22-32 mm)

  • Vandret justerbar

  • Batteri indikator

  • Mål: 105 mm (længde) og 39 mm (diameter)

  • Batterier: 4 stk. AA batterier (genopladelige eller almindelige) -

Købt hos cyclingShop.dk på tilbud til 500 kr. - vejledende pris 699 kr.

 
 
 
 
 Bontrager Sport Packable Wind Jacket
 
Ultralet vindjakke i mikrofiber. Fylder næsten ingenting i baglommen på cykeltrøjen, når den er pakket sammen i lille transportpose. Jakken er vind og vandtæt med reflekser foran på skulderne og bag hofterne.
 
Jeg havde den på for første gang da jeg cyklede "Kyst til Kyst" turen i regn og hård vind - den bestod prøven med bravour.
 
En fantastik god jakke - god pasform - ultra let - åndbar - tørrer hurtigt -  lille opbevaringspose med snorelukning i baglomme -delvis faconsyet design, som følger kroppens form. Den bedste vind/regnjakke jeg har haft. 
 
Købt hos Grenaa Cykelsport til 359 kr.
 
 
 
 
 
 Buksefedt ?
 
Bruger du buksefedt ? Med de gode indlæg, der efterhånden er i cykelbukserne, er der ret mange der slet ikke bruger noget. Personligt kan jeg ikke undvære at smøre bagdelen ind og jeg gør det før hver cykeltur.                 
 
Jeg anvender dog ikke det dyre buksefedt, man kan købe hos cykelhandlerne. Min erfaring er at Helosan - også kaldet "kopattesalve" - fuldt ud er på højde med dyrt inkøbt buksefedt - ja, jeg mener det er bedre og anvender aldrig andet. Jeg køber en stor krukke på 1000 g. hos Land og Fritid her i Grenaa til 173 kr. Den rækker virkelig langt.
 
Helosan indeholder ikke parfume eller farvestoffer. Salven stimulerer og beskytter hudens egen bakterieflora og hjælper herigennem huden med at bekæmpe mindre infektioner.
 
 
 
Giordana - dryan benvarmere
 
Giordana har lavet nogle nye benvarmere af dryarn. Dryarn er mikrofiber, der tilpasser sig kroppens temperatur og kan anvendes det meste af sæsonen. Benvarmerne er helt sømløse og har en fantastik god pasform. De er meget kompakte og fylder ingenting i baglommen. Fås kun i én størelse (onesize).
 
Første gang jeg tog dem på, var jeg meget imponeret over den super gode pasform - de sidder bare perfekt. Samme følelse havde jeg under cykelturen. Jeg anbefaler dem ikke på grund af prisen - vejlende pris 299 kr. - det er mange penge. Vil dog sige at kvalitet koster og de er bare gode at have på - måske holder de også længere, det vil tiden vise.
 
Jeg har købt dem hos cykelhandler Viggo Jensen.
 
 
 
                                                               Exustar SR243 cykelsko
 
En let og stiv landevejssko med god pasform. Her får man virkelig meget sko for pengene - en top sko til kun 998 kr. Det er absolut den bedste cykelsko jeg har haft. Jeg har købt skoene hos Grenaa Cykelsport.
 
Overdel er i syntetisk mikrofiber læder. Skoen har åndbart net med to velcrolukninger og en micro click spænding. Bunden er lavet i carbon - fiberglas med ventilation og skridsikker for og bagstykke. Vægten er ca. 578 gram pr. par (ved størelse 42). Vaskbar indersål.
 
 
   
                                                                                                                                                       
                                                   Continental Grand Prix 4000
                                                                                                       
 
Mit farvorit racer dæk.  Black Chili compound i de sorte slidbaner . Lav rullemodstand og stor holdbarhed. Med Continental’s Vectran™ punkterbeskyttelses indlæg. Alle dæk har slidindikator. Foldedæk.
 
Jeg bruger dette dæk på min sommerracer. Det har en rimelig punkteringsbeskyttelse når man tager den lave vægt og lave rullemodstand i betragtning.
 
 
Producent  -   Continental                      

Dæk type  -    Foldedæk

Farve        -    Sort

Rullemodstand -  Lav

Vejgreb      -   Høj

Punkteringsbeskyttelse - Midel til  høj

Vægt       -    205 Gram
 
 
 
 
 
 
                                                Continental Grand Prix 4 - Season
                                                                                                         
Dækket til ekstreme forhold. Med en speciel slidstærk carbon gummiblanding har dækket fremragende greb på våde veje, og ved lave temperaturer. Forstærket med DuraSkin samt hele 2 lag Vectran punkterbeskyttelse.
 
Fantastk god punkteringsbeskyttelse - vægt: 220 g. Rullemodstanden er større end GP. 400 og det er lidt sværere at få af og på fælgen. Det er et fremragende dæk til våde forhold med sten på vejene. Jeg har kørt over 4000 km. uden en eneste punktering. Det ruller rimeligt. Er monteret på min Trek forår/efterårsracer. 
 
Vil du undgå punktering under et motionsløb - så monterer disse dæk på raceren.     
                                                                                            
 
                                              De Marchi  Contour Plus Bib shorts 
 
Contour Plus Bib shorts - Testvinder shorts med nyt super ergonomisk indlæg. Beskrivelse:
Fremragende highend buks med utallige detaljer.

Specifikationer:

Endurance shorts, designet til langtidsbeskyttelse og komfort.
Skræddersyet til et kmpressions, endurance fit
Perfekt til alle kropstyper.
- Ergonomisk 8-Panel design øger muskel
kompression med ca. 10%
- Contour Body Framing stabiliserende Inserts.
- E.I.T. C11 Endurance indlæg reducerer tryk og folder.
- PRO GRADE EXTRA STRETCH POWER materialet er
10% lettere og mere åndbart.
- Perforerede seler med carbonfibre.
Ergonomisk skåret bukseben grippers med gel striber.
- Reflekterende striber
- UPF 50 UV beskyttelse
- Temperatur område 22-32°C
 
Købt hos cyclingparts
 
 
De bedste cykelbukser jeg har haft. Fantastk god pasform og meget slidstærk.
De Marchi er ikke et firma som ret mange danskere kender til. De har dog lavet tøj siden 1946, så det er på ingen måde noget nyt firma vi har med at gøre.
 
                                        
                                     GripGrab RaceAqua
 
Lækkert letvægts skoovertræk som effektivt holder regnen ude. Det fleksible yderside materiale giver skoovertrækket en uovertruffen pasform og samtidig bringer materialets blanke finish lireeffekten op på nye højder. Kørt med dem i skybrud og kun lidt regn slap ind til føderne. Købt hos Grenaa Cykelsport.


EGENSKABER     
                        
• Ultra slim fit
• Windproof
• Waterproof
• YKK® Zipper
• Reflector for safety
 
 
 
Mogens From Hansen  | m.from@mail.tele.dk