When the spirits are low, when the day appears dark when work becomes monotonous, when hope seems worthaving, just mount a bicycle and go out for a spin down the road, whihout thout on anything but the ride you are taking.
Arthur Conan Doyle
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.
John F. Kennedy
And I love to ride my bike, which is great aerobbics, but also just a great time for me to think, so it's like this terrific double bill
Robin Williams

 

 
 

 FROM'S KLUMME 

 
Siden hvor jeg udtrykker mine synspunkter og oplevelser. Kig ind med jævne mellemrum for ældre artikler vil med tiden blive slettet. Du skal være velkommen  til at skrive en hilsen i min gæstebog eller sende en mail.
 
 
oprettet den 05-06-2018
                                                 
                                        Drop tidstagning i motionsløb
 
 
Der bliver kørt uforsvarligt i flere og flere motionsløb - således også i årets Grejsdalsløb hvor 50 ryttere blev noteret for at køre over for rødt!! Arragørerne måte annulere deres deltagelse. 
 
Efter min mening bliver der kørt for vildt ved motionsløb - ser man på gennemsnitsfarten er den steget gevaldigt gennem de seneste 10 år. Skal der køres væddeløb så gør det i licensløb. Da jeg tilbage i 1980 kørte løb som Sjælland Rundt og Vättern Rundan var der ingen tidstagning og resultatliste -tiden måtte man selv tage/regne ud. Man kunne læse tidpunktet man var kommet i mål og ikke andet.
 
Jeg havde en dialog med Jens Veggerby efter et Aarhus - København hvor jeg oplevede at rigtig mange kørte over for rødt og Veggerby udtalte at der var utilfredshed med præmierne til nr. 1, 2 og 3. kvinde/mand. En kvinde følte ikke at hendes præmie var på højde med de præmier mændende fik.  Ja, men der skal da slet ikke være præmie til 1, 2 og 3 - drop det og lad de eneste præmier være ved lodtrækning. Veggerby kunne godt se at det ikke var godt at præmiere de hurtigste.
 
Motionister har et dårligt ry i forvejen - hvorfor så gøre det endnu værre med rådent kørsel for at få en god tid i resultatlisten? At arrangøerne udtaler at de ikke ved hvad de skal gøre - er jo det rene vås. Drop nu den tidstagning - det burde slet ikke være lovligt med tidstagning ved motionsløb hvor trafikken ikke er reguleret som ved licensløb.
 
Mindes at jeg efter et motionsløb sagde tillykke til en kammerat. Han sagde: "Tillykke - med hvad - jeg vandt jo ikke" Min holdning er at alle er vindere når de har gennemført et langt motionsløb - jeg føler mig som vinder hver eneste gang.
 
At ryttere cykler med et snit tæt på de 40 km./t i et motionsløb og måske også cykler i vifte, for at komme øverst i resultatlisten, er helt ude i hampen - kør dog licensløb. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
oprettet den 29.03 - 2018
 
                                                   Ritter og Fredborg
 
Det er blevet sommertid, men det kan man ikke mærke på vejret. Marts måned har været utrolig kold og selv om jeg da kommer ud at cykle nu og da ..... så er det ikke så meget som jeg plejer her i mats måned. Så er det godt at have en god bog at læse.
 
Søndag den 4. marts var jeg i Aarhus til Aarhus Bike Show. Der mødte jeg Ole Ritter, der havde en stand i et telt foran Ridehuset. Han er en fantastisk personlighed med et stort snakketøj, som han gerne bruger til at fortælle om sine oplevelser - en meget åben person og usnoppet. Jeg købte bogen "RITTER" - han skrev en personlig hilsen i bogen: "Kære Mogens, en lille hilsen fra det virkelige liv - kedeligt har det ikke været". Nu har jeg i denne kolde tid, brugt tid på at læse bogen og må sige at hans hilsen er meget rammende - i bogen fortæller han åbent om det virkelige liv fra hans barndom i fattige kår til hans flotte karriere i cykelsporten. Der bliver ikke lagt fingre imellem når han fortæller. Sikke da et liv han har haft - den mand har da oplevet noget.Han har fortalt det hele til hans ven skuespilleren Flemming Enevold, der har skrevet bogen. Selv om jeg fulgte Ole Ritters bedrifter da jeg var ganske ung, har jeg aldrig drømt om at han har haft sådan et liv. Bogen er meget læseværdig - også for folk der ikke har interresse i cykelsport. De vilkår han voksede op i er så forskelligt fra 2018.
 
Jeg anbefaler bogen RITTER - en fantasik fortælling om en stor dansk cykelstjerne. Hans opvækst i trange kår og hans kamp for at få lov til at cykle.
 
Han har fortalt det hele til skuspilleren og cykelnørden Flemming Enevold og det er der kommet en god bog ud af.
Måske den bedste sportsbog jeg har læst - jeg taber helt pusten, når jeg læser om hans oplevelser - kedligt har det ikke været                                                          
 
 
Ole Ritter er altid god for en sjov anekdote og høre ham fortælle er aldrig kedeligt. Jeg hørte også et lille fordrag af en anden stor personlighed: Niels Fredborg - han har ikke Ritters snakketøj, men er en en rolig sindig jyde. Fredborgs bedrifter kan man dog ikke tage fra ham og han er flink/usnoppet. Både Ole Ritter og Niels Fredborg var cykelstjerner i en tid der er så forskelligt fra nutiden. Som ung læste jeg alt om dem i aviserne og så det der blev sendt i TV - glemmer aldig OL i München 1972 hvor Fredborg vandt guld i 1000 meter på tid. Henrik Elmgreen (Rico) beskriver bedriften som: manden der reddede Danmarks ære" (fordi det var Danmarks eneste medalje ved det OL). Den beskedne mand Niels Fredborg mener at det er for store ord - "det er bare sådan noget journalister skriver".
 
 
Jeg skulle lige have et billede sammen med Ole Ritter - han giver sig gerne tid til en god snak og en anekdote eller to.
 
 
Niels Fredborg - vandt Danmarks eneste medalje ved OL i München - den var af guld.
 
 
oprettet den 10.02 - 2018
 
Den indre dialog
 
Det er noget underligt noget - det sker med jævne mellemrum, når jeg skal ud at cykle - skal, skal ikke? Det skete også da jeg løbetrænede. Tror nok de fleste motionister kender til det - den indre dialog, hvor man diskuterer med sig selv, er vægelsindet - skal, skal ikke motionere i dag.
 
Som i dag hvor temperaturen var omkring frysepunktet og med lidt vind der gjorde det endnu koldere (chillfaktor). En stemme siger:"Det er koldt, alt det tøj du skal have på, du kan blive hjemme, cykle ind til byen - ose lidt og derefter hjem og se vinter OL i TV"........... en anden stemme der siger:"Du ved jo at når du først er på cyklen, føles det ikke så slemt, du får det godt også bagefter når du har fået et bad - du elsker jo at cykle".
 
Kommer jeg ikke ud (dørtrinnet er ofte det sværeste at komme over) - ja, så får jeg dårlig samvittighed og bliver gal på mig selv. Kommer jeg ud  - får jeg en god oplevelse, bobler af livsglæde og dagen bliver god .... Alligevel er det en kamp om hvilken stemme der vinder - det er noget underligt noget.
 
Heldigvis vandt den stemme, der sagde at jeg skulle ud at cykle. Jeg kan jo altid prøve ... Jeg fik en god cykeltur på 62 km. og var glad for mig selv - dagen var reddet
 
Jeg har aldrig fortrudt, når jeg er kommet afsted. Så det er egentlig ganske simpelt - hvis man er i tvivl - så ta´afsted.
                                                             
 
 
 
 
oprettet den 20.01 - 2018
 
                                             Medaljerne er synlige
 
Gennem mine mange år som motionist har jeg modtaget mange medaljer og plaketter etc. - men de har været gemt væk i skuffer, men hvorfor det? Jeg har jo virkelig trænet og kæmpet meget for at deltage i marathon og lange cykelløb .... det er gode minder, så hvorfor skal medaljerne så gemmes væk?
 
Hvis børn får en medalje ved fodbold, håndbold etc hænges de op på vægen - kan man ikke det som voksen? Jo, det mener jeg godt man kan - jeg er ikke flov over mine medaljer. Så nu har jeg fundet mange af dem frem, så de er synlige på mit "kontor".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Mogens From Hansen  | m.from@mail.tele.dk