When the spirits are low, when the day appears dark when work becomes monotonous, when hope seems worthaving, just mount a bicycle and go out for a spin down the road, whihout thout on anything but the ride you are taking.
Arthur Conan Doyle
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.
John F. Kennedy
And I love to ride my bike, which is great aerobbics, but also just a great time for me to think, so it's like this terrific double bill
Robin Williams

 

 FROM'S KLUMME 

 
Jeg elsker at cykle både som daglig personlig transport og at motionere på racercykel eller MTB. Har tidligere løbet meget - det er blevet til 20 marathonløb rundt omkring i verden (se her) og det har givet mig mange gode oplevelser kulturelt og som motion. Løb er belastende for kroppen og jeg kan desværre ikke holde til det mere. Så er det godt at jeg stadig kan cykle - det er skånsomt for kroppen og jeg kommer langt omkring.
 
Største sportslige bedrifter cykling: Trondheim - Oslo 560 km. på 18 timer og 16 min. Marathonløb i Wien i tiden 2:48. Nu hvor jeg er kommet op i årene betyder tiden ikke så meget. Jeg er glad så længe jeg kan cykle og nyde naturen, men det skal heller ikke gå for langsomt, når jeg motionerer på cyklen. Jeg vil gerne kunne mærke at jeg har været afsted og det bliver sjovere når formen er god.
 
Har aldrig ejet en bil og har ikke kørekort. Så mit nr. et transportmiddel er cyklen. Har 5 cykler som alle bliver brugt. Jeg har lært rigtig mange børn at cykle og givet min glæde ved cykling videre til dem.
 
 
 
26.08-2023   
 
 
76 % af hollændere over 18 år cykler bare for sjov. 52 % kører på elcykler! - 11 % kører på racercykler og bare 2% på MTB.
 
 
 
 
                      
 
I går cyklede jeg Hærvejsløbet Fra Aalborg til Viborg på 125 km. Det var med lidt bange anelser atjeg stillede til start, da jeg i den sidste uges tid har haft lidt knæsmerter. Det gik godt - knæet holdt. Rutens højdepunkt var Rebildbakken der stiger 6,1 % over 1200 meter.
 
Hærvejsløbet er blevet en del af den internationale løbsserie L´Etape by Tour de France som arrangeres i samarbejde med Tour-arrangørerne A.S.O. Det er en international serie af motionscykelløb, som får motionisterne til at føle magien ved Tour de France for en enkelt dag. Der findes 27 forskellige LÉtape by Tour de France løb i 22 forskellige lande.
 
Må sige at det er nogle helt fantastikke godt arrangerede løb med en stemning uden lige. Start, rute, race marshals, mål, alt er helt i top. Over 5000 deltog i år på de forskellige distanser, der alle havde mål i Viborg. Der deltog motionister fra 9 forskellige lande.En god oplevelse og en fest uden lige i Viborg. Der var udstillinger om Tour de France og under løbene kan man vinde pointtrøje, bjergtrøje og den gule trøje. Samtidigt med at det understreges at det er et motionsløb med sammenhold. Det fungerede godt. Jeg kommer gerne igen til næste år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                              
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Mogens From Hansen  | m.from@mail.tele.dk