When the spirits are low, when the day appears dark when work becomes monotonous, when hope seems worthaving, just mount a bicycle and go out for a spin down the road, whihout thout on anything but the ride you are taking.
Arthur Conan Doyle
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.
John F. Kennedy
And I love to ride my bike, which is great aerobbics, but also just a great time for me to think, so it's like this terrific double bill
Robin Williams

 

 FROM'S KLUMME 

 
Siden hvor jeg udtrykker mine synspunkter og oplevelser. Kig ind med jævne mellemrum for ældre artikler vil med tiden blive slettet. Du skal være velkommen  til at skrive en hilsen i min gæstebog eller sende en mail.
 
 
 oprettet den  - 2010
 
                                      
 
 
 
 
oprettet den 06.-06-2020
 
                                           DÅRLIGE CYKELSTIER
 
Det er uforståeligt at man i Danmark slår sig op på at være et cykelland, når man ser hvor en elendig forfatning vore cykelstier er i. Kommer man bare lidt udenfor byerne undres jeg over hvor dårlig anlagt cykelstierne er. Mange steder er der ingen ordentlige op eller nedkørsler til stierne. Hvordan kommer man op på cykelstierne - skal man krydse en vej og op ad en kant etc.?
Mærkelige steder at cyklerne skal holde tilbage for bilisterne. Stier der begynder eller ender i et farligt sving. Huller der ikke bliver lappet og grene der hænger ind over cykelstien. Sten og grus der ikke bliver fejet væk. Jeg kan blive ved.
 
Resultatet er at mange cyklister vælger at cykle på vejen fremfor cykelstien. Man læser hele tiden i medierne at man vil have cykelsti her, der og alle vegne. Bare der bliver anlagt en masse cykelstier, så er den hellige grav vel forvaret. Stop lige en gang. En cykelsti skal anlægges med omhu og tanke. Den skal jævnlig vedligeholdes og plejes. Sker det ikke - ja, så vil jeg hellere undvære cykelstierne.
 
 
 
 

                                             

 
 
 
oprettet den 25-04-2010
 
                                       
                                          AT CYKLE LIGE NU
 
Lige nu her sidst i april er det så skønt at cykle på raceren. At sanse hvor naturen bliver mere og mere grøn for hver træningspas er så livsgivende. Vejen forsvinder som en tunnel ind gennem det tætte løvhang, fuglene synger og man møder flere og flere der er ude for at lufte raceren.
 
Stadig er luften lidt kølig så lufttætheden er lidt høj og dermed er vindmodstanden realitet høj. Der skal trædes godt i pedalerne. Med en efterhånden stigende temperatur bliver det lettere og lettere at holde farten. Turerne bliver længere og længere og man bliver noget så glad for sig selv fordi man har præsteret. Maden smager bedre og livet føles skønnere.
 
 
 
oprettet den 19-04-2020
 
CYKLING OG CORONA
 
I disse Corona tider hvor man bliver opfordret til at holde afstand og det også når man cykler - ja, da forstår jeg ikke at når jeg er ude på raceren ser mange grupper af cykelmotionister der cykler tæt. Smitterisikoen er større hvis man cykler tæt sammen. 
 
Hvis motionisterne hoster eller nyser, kan de potentielt smittebærende dråber fra halsen besvæge sig meget længere end den anbefalede afstand på 2 meter. Nemlig helt op til 20 meter, hvis man cykler hurtigt. Det viser forskere fra et belgisk og hollandsk universitet via en fysisk simulation af dråbernes bevægelse i cyklisternes slipstrøm.
 
Da al arrangeret sport jo er forbudt, er der ingen grund til at cykle i grupper. Det gode ved at motionere på cykel er jo at det kan man sagtens udøve alene. Så kære cyklister lyt nu til retningslinjerne og la´vær´ med at cykle i grupper.
 
Jeg savner cykelsporten i TV - men som bekendt er al organiseret sport jo forbudt i ubestemt tid. For at dulme mine abstinenser lidt har jeg købt lidt legetøj. Nogle flotte tin cykelryttere og en cykelbog "Brøderne på Landevejen" af Chris Anker og Allan Bo.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Mogens From Hansen  | m.from@mail.tele.dk