When the spirits are low, when the day appears dark when work becomes monotonous, when hope seems worthaving, just mount a bicycle and go out for a spin down the road, whihout thout on anything but the ride you are taking.
Arthur Conan Doyle
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.
John F. Kennedy
And I love to ride my bike, which is great aerobbics, but also just a great time for me to think, so it's like this terrific double bill
Robin Williams

 

 
 

 FROM'S KLUMME 

 
Siden hvor jeg udtrykker mine synspunkter og oplevelser. Kig ind med jævne mellemrum for ældre artikler vil med tiden blive slettet. Du skal være velkommen  til at skrive en hilsen i min gæstebog eller sende en mail.
 
 
oprettet den 30.07
 
Jeg sejlede til Varberg fredag den 28. og havde en vidunderlig aften i denne skønne by med flot solskinsvejr og 18 til 19 grader. Der var en herlig stemning  med mange mennesker på gader, stræder, parker strandpromenader, ude servering, live musik etc.. Hvor var der flot med mange mange blomster, bænke, parker, stier etc. - alt var pænt vedligeholdt og der var inden hærværk eller affald at se nogen steder. En helt igennem fantastik flot by med god stemning. Cyklister, fodgængere og billister der tog hensyn til hinanden.
 
Varberg er lige mig - som at komme til en anden planet. Her hersker end helt anden mentalitet end i Danmark.
 
Dagen efter - lørdag den 29. deltog jeg i Varberg Sommargiro. Et motionscykelløb med 3 forskellige distancer - 32 - 68 og 110 km. Jeg deltog på 110 km. med 417 tilmeldte.
 
Som eneste danske rytter blev jeg behandlet som en kendis. Jeg blev fotograferet, interviewet og blev behandlet rigtig pænt.
 
Løbet startede kl. 10 i regn, frisk vind og 15 til 16 grader -  sådan blev det ved hele løbet igennem. Der var samlet start - de første 1,8 km. blev vi ledt ud af byen af motorcyklister hvorefter løbet blev givet frit.
 
Trods det triste vejr blev løbet en god oplevelse for mig i det skønne landskab i Halland. Jeg cyklede i en stor gruppe de første 36 km. - her kørte de fleste i depot, men jeg kørte videre og cyklede stort set alene. Gruppen kom først op til mig ved depot 2 efter 76 km. Jeg var faktisk glad for at cykle alene - da det med at cykle i stor gruppe i regn ikke lige er mig. Trods til tider kraftig regn og mere og mere blæst følte jeg mig godt kørende.
 
Jeg tog fra depot 2 før end gruppen og de nåede aldrig op til mig igen. Kom i mål efter 3:53:57 - det giver snit på 28,22 km/t. med et depot stop. Computeren stod på 29,6 km/t da jeg kom i mål (den effektive). Når jeg tænker på at jeg kørte godt 70 km. alene er det ganske pænt.
 
Trods megen regn var der ikke mange der punkterede (jeg punkterede ikke). I Sverige er der ikke de der iriterende små skarpe flintsten på vejen.
 
Varberg Sommargiro er et godt arrangeret løb med gode veje at cykle på (ingen huller i asfalten), ingen steder cyklede vi på cykelstier. Bilisterne var meget hensynsfulde - ruten var mærket godt af, flagposterne var venlige, opmærksomme og kom med gode tilråb. Det depot jeg var inde på var super - her manglede intet. Cyklister var venlige over for hinanden. Målgang med god stemning, flot medalje og varmt måltid. God stemning hele vejen igennem trods det dårlige vejr.
 
 
 
 
 
 
   
oprettet den 15.07
 
 
Monteret nye dæk
 
Jeg har i dag monteret nye Continental Grand Prix 4000 dæk på Kebel raceren. De gamle har rullet 5820 km. uden en eneste punktering. Det må siges at være fornemt. Jeg pumper 7,5 bar i dækkene og tjekker altid dæktrykket før hver tur.
 
På den gamle racer er der monteret Continental Grand Prix 4Season. Det er raceren til det tidlige forår og sene efterår hvor det er godt med lidt ekstra punkterings beskyttelse.
 
 
 
 
oprettet den 12.07
 

                           

Jeg cykler som bekendt hver dag, da jeg ingen bil har. Det er ikke på racercykel det hele. Der cykles til arbejde, til indkøb, sightseeing, kulturturer eller bare ud i det blå. Har på det seneste også cyklet med min mor fra plejehjemmet i Ebeltoft - det foregår på en cykeltaxa. For at det ikke skal være løgn - ja, så cykler jeg også sammen med de store børn i børnehaven.
 
 
Jeg har været på flere kulturturer her i sommer og det både i Norddjurs og Syddjurs. Det har været nogle herlige stunder med mange gode oplevelser og jeg har talt med mange spændende mennesker. 
 
Der er udgivet en guidebog : Kulturringen – Kultur på Cykel i Østjylland.-
 
Kulturringen er en cykelrute – og meget mere. Det er en 450 km lang rute gennem Aarhus, Odder, Samsø, Favrskov, Norddjurs, Skanderborg og Syddjurs Kommuners smukke natur og kulturelle seværdigheder. Ruten og seværdighederne er beskrevet i guidebogen Kulturringen – Kultur på Cykel i Østjylland. Bogen findes både på dansk og på engelsk. I guidebogen er ruten delt op i 20 delruter. Du får rutekort for hver rute, beskrivelser af seværdigheder og gode tips til spisesteder, indkøb, overnatning, gode rastepladser og meget mere. Du kan læse mere om guidebogen  her
 
 
 

 Motionistens gevordigheder

oprettet den 25.06
 
Jeg har gennem de senere år erfaret at det er blevet vanskeligere at være cykelmotionist på flere fronter.
 
Den danske sommer, der i forvejen er kort, er blevet mere regnfuld, meget mere blæsende og kold. Det er efterhånden sådan at man skal være glad hvis der er godt vejr 2 dage i træk. Jeg savner den sommer fra da jeg var ung - der kunne der sagtens være godt vejr i 3 - 4 uger i træk, men det er en saga bort.
 
Melder man sig til et langt motionsløb er bekrymringen altid, hvordan bliver vejret. Betaler man  et højt deltagergebyr og rejse samt overnatning og så skal cykle flere hundrede killometer i møj vejr - ja, så kniber det ligesom med cykelglæden.
 
En anden gevordighed er trafikmoralen i Danmark. Selvom jeg cykler alene og helt ude i højre side, kommer jeg så godt som hver dag ud for nogle farlige situationer. Bilister der kommer fra sidevej og kører ud foran en, bilister der overhaler på helt umulige steder - både modkørende og medkørende, bilister der skærer svingene, bilister der taler i mobil og kører over midten af vejen, bilister der kører over for rødt og jeg kan blive ved. Det er simpelthen blevet farligere at cykle.
 
 
 
 
 oprettet den 25.06                                               
                          
Jeg har tilmeldt mig Varbergs Sommargiro på 110 km. Passer fint med at cykle ombord på Stena Line den 28. - en overnatning i Varberg - cykle motionsløbet den 29.  - ta brusebad og derefter færgen hjem til Grenaa igen.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Mogens From Hansen  | m.from@mail.tele.dk