When the spirits are low, when the day appears dark when work becomes monotonous, when hope seems worthaving, just mount a bicycle and go out for a spin down the road, whihout thout on anything but the ride you are taking.
Arthur Conan Doyle
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.
John F. Kennedy
And I love to ride my bike, which is great aerobbics, but also just a great time for me to think, so it's like this terrific double bill
Robin Williams

 

 
 

 FROM'S KLUMME 

 
Siden hvor jeg udtrykker mine synspunkter og oplevelser. Kig ind med jævne mellemrum for ældre artikler vil med tiden blive slettet. Du skal være velkommen  til at skrive en hilsen i min gæstebog eller sende en mail.
 
 
 
oprettet den 10.02 - 2018
 
Den indre dialog
 
Det er noget underligt noget - det sker med jævne mellemrum, når jeg skal ud at cykle - skal, skal ikke? Det skete også da jeg løbetrænede. Tror nok de fleste motionister kender til det - den indre dialog, hvor man diskuterer med sig selv, er vægelsindet - skal, skal ikke motionere i dag.
 
Som i dag hvor temperaturen var omkring frysepunktet og med lidt vind der gjorde det endnu koldere (chillfaktor). En stemme siger:"Det er koldt, alt det tøj du skal have på, du kan blive hjemme, cykle ind til byen - ose lidt og derefter hjem og se vinter OL i TV"........... en anden stemme der siger:"Du ved jo at når du først er på cyklen, føles det ikke så slemt, du får det godt også bagefter når du har fået et bad - du elsker jo at cykle".
 
Kommer jeg ikke ud (dørtrinnet er ofte det sværeste at komme over) - ja, så får jeg dårlig samvittighed og bliver gal på mig selv. Kommer jeg ud  - får jeg en god oplevelse, bobler af livsglæde og dagen bliver god .... Alligevel er det en kamp om hvilken stemme der vinder - det er noget underligt noget.
 
Heldigvis vandt den stemme, der sagde at jeg skulle ud at cykle. Jeg kan jo altid prøve ... Jeg fik en god cykeltur på 62 km. og var glad for mig selv - dagen var reddet
 
Jeg har aldrig fortrudt, når jeg er kommet afsted. Så det er egentlig ganske simpelt - hvis man er i tvivl - så ta´afsted.
                                                             
 
 
 
 
oprettet den 20.01 - 2018
 
                                             Medaljerne er synlige
 
Gennem mine mange år som motionist har jeg modtaget mange medaljer og plaketter etc. - men de har været gemt væk i skuffer, men hvorfor det? Jeg har jo virkelig trænet og kæmpet meget for at deltage i marathon og lange cykelløb .... det er gode minder, så hvorfor skal medaljerne så gemmes væk?
 
Hvis børn får en medalje ved fodbold, håndbold etc hænges de op på vægen - kan man ikke det som voksen? Jo, det mener jeg godt man kan - jeg er ikke flov over mine medaljer. Så nu har jeg fundet mange af dem frem, så de er synlige på mit "kontor".
 
 
 
 
 
oprettet den 01.01 - 2018
 
                                            Skal man handle lokalt?
 
 
 
Der er gode grunde til at handle lokalt. Man sikrer at den nære cykelforretning er der og bliver ved med at være der. Det skaber arbejdspladser og gavner byen/kommunen på lang sigt samt tiltrækker flere gæster og turister. Der er så mange tomme forretninger i de danske byer, fordi de lokale ikke støtter op om dem. Folk handler på nettet eller i udlandet, hvor der kan spares mange penge og ofte får man varen leveret til døren i løbet af en til to hverdage!.
 
Jeg har selv købt en del over nettet, når det drejer sig om cykeltilbehør som lygter, dæk, krans og kæde etc. og derved sparet meget. Cykler køber jeg altid lokalt, da jeg forretrækker den mere personlige kontakt og service, jeg kan få ved at se cyklen live, prøvekøre den og få ændret ting ved cyklen - ligesom service eftersyn er et gode.
 
Skal de lokale cykelforretninger eller forretninger i det hele taget overleve, kræves der noget ekstraordinært af dem. Kunden skal være i centrum og føle  at ens behov er kendt - man skal kunne få råd og vejledning om stort set alt. Det skal være en oplevelse at kome i butikken og være tid til at få en god cykelsnak med indehaveren eller de ansatte.  Forretningen må gerne lave tema aftner og invitere når der er nyheder at vise frem. Arrangementer som afspejler butikkens profil og giver den et særpræg. Hjemmesider - facebooksider skal vedligeholdes - opdateres med nyheder. Der kan også sendes nyhedsbreve ud med nyheder, slagtilbud og gode historier.
 
Udviklingen med nethandel er ikke til at stoppe - den er kommet for at blive og hvem vil ikke gerne spare penge!? Det er dog rart og betryggende at have de lokale cykelhandlere og alle de tomme butikker i byerne er så triste at se.
 
Som kunder skal vi nok støtte mere op om de lokale forretninger - der til gengæld skal være oppe på dupperne med høj service, markedsføring og arrangement - det er hårdt arbejde, men sådan er vilkårerne i vore dage med den globale nethandel.
 
Dette er ikke skrevet for at kritisere forretningerne i Grenaa, men skal ses som et generelt problem i hele landet.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Mogens From Hansen  | m.from@mail.tele.dk